niedziela, 2 grudnia 2012

Parówki w cieście francuskim z suszonymi pomidorami.

Na niedzielne śniadanie zawsze jest więcej czasu, w związku z czym postanowiłyśmy zrobić dzisiaj coś na ciepło. To co miałyśmy w lodówce - ciasto francuskie, paróweczki i otwarty słoik suszonych pomidorów - wykorzystałyśmy do stworzenia tego śniadania. Dość długo się piekło, więc tym bardziej zgłodniałyśmy, ale efekt był wart czekania.

Parówki w cieście francuskim z suszonymi pomidorami.



Składniki: (dla 2 osób)
2 długie parówki
pół rolki ciasta francuskiego
2 suszone pomidory w oleju
plaster żółtego sera
oregano (możesz zastąpić dowolnymi ulubionymi ziołami.

Sposób przygotowania:
Parówki ułóż na cieście francuskim. Pokrój pomidory w cienkie paski i ułóż wzdłuż parówek. Posyp odrobiną oregano. Zawiń, natnij wierzch, ponownie posyp oregano, a na wiech ułoż pokrojony w drobną kosteczkę serek. Piecz w 200 stopniach ok. 30 minut (aż ciasto będzie mocno rumiane, szczególnie na bokach).



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz